Juridische problemen waar paarden bij betrokken zijn kunnen heel uiteenlopend zijn van aard: denk aan contracten tot aankoop van een paard of van een aandeel in een paard, trainingscontracten, maar ook aansprakelijkheid voor het onberekenbare gedrag van het dier, schade die het paard kan toebrengen aan derden, of schade die het zelf op kan lopen ten gevolge van ongevallen in de sport, of van medische fouten van een dierenarts.

Al dergelijke kwesties vallen onder het ‘verbintenissenrecht’, een specialisatie van ons kantoor. Henk Ruis is als advocaat goed thuis op het gebied van het hippisch recht, waarbij Suzan hem assisteert.

Ook kwesties als bouw – en milieuvergunningen voor een manege of een paardenfokkerij worden wel tot het hippische recht gerekend, maar die vallen weer onder het bestuursrecht, en dat is een hele andere tak van sport. Verder kan nog gedacht worden aan arbeidsovereenkomsten met een ‘groom’ of manegemedewerker, leasing, verzekeringskwesties, financieringsconstructies, en ga zo maar door.

Onrechtmatige publicaties in de Paardenkrant en op horses.nl

Onrechtmatige publicaties in de Paardenkrant en op horses.nl Niet alleen aansprakelijkheid wegens schade of letsel die een paard toebrengt, maar ook de aansprakelijkheid van een uitgever wegens onrechtmatige publicaties kan onder omstandigheden onder het hippisch recht vallen. Ongefundeerde beschuldigingen in een column Zo werden wij in oktober 2017 benaderd door onze cliënte EASP Stamboek (voorzitter...

6 maart 20198 maart 2019